Srdce na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srdce na smetaně
Srdce na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32696 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 g | Bobkový list |
0,5 kg | Hovězí srdce |
0,5 kg | Játra vepřová |
0,5 kg | Jehněčí plíčky |
2 g | Nové koření mleté |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kg | Vepřové ledvinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 492,5mg |
Draslík | 574,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Bobkový list, Hovězí srdce, Játra vepřová, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Nové koření mleté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jehněčí plíčky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srdce na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Srdce, játra, plíčky, a ledvinky uvaříme spolu s cibuli, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a posypeme sladkou paprikou. Uvařené maso scedíme a dáme vychladnout. |
2 | Vývar, který zůstal z masa, zahustíme moukou, chvíli vaříme. |
3 | Vychladlé srdce, játra, plíčky, a ledvinky nakrájíme ne silnější nudle a dáme je zpět do vývaru, který osolíme a zalijeme smetanou. |
4 | Na talíři pokrm pokapeme citrónovou šťávou. |