Recept

Bramboračka s tuřínem a zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32697
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

500 g Brambory
1 krajíc Chléb konzumní
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 kávová lžička Kmín drcený
1 dl Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 dl Smetana zakysaná 14%
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Tuřín
1,5 l Voda pitná
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 994kJ
11% Sacharidy 41 g
7% Tuky 5 g
24% Sodík 481 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bramboračka s tuřínem a zelím postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Čerstvé očištěné zelí pokrájíme na nudličky. Tuřín oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky. Namočíme krajíc chleba 1 dl mléka. Petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno.

2

Zeleninu dáme do hrnce se studenou vodou (1,5 litru), přidáme sůl (1 lžičku), drcený kmín, vaříme doměkka přibližně 20 minut.

3

Uvařenou zeleninu scedíme a vývar zachytíme. Zeleninu pak s namočeným chlebem rozmixujeme na kaši, kterou vrátíme za stálého míchání zpět do vývaru (1 litr) a přivedeme znovu k varu. Když rozmixovanou směs povaříme asi 5 minut, přimícháme do polévky smetanu, dochutíme ji solí, pepřem, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Polévku zakryjeme pokličkou a necháme 10-15 minut odstát, pak do ní přimícháme sterilovaný hrášek, petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept