Recept

Polévka s vejci a drobenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32699
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
20 g Masox
120 g Mouka pšeničná hrubá
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 174kJ
7% Sacharidy 26 g
134% Tuky 101 g
10% Sodík 190 mg
19% Bílkoviny 11 g

Polévka s vejci a drobenkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme drobenku: do mísy dáme hrubou mouku, 1 vejce a trošku vody (asi 0,2 dl). Mouku s vajíčkem promícháme, dáme na pomoučený vál, rukama uhněteme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Drobenku necháme na vále proschnout. (Na jednu porci polévky dáváme 1,5-2 lžíce strouhání, ostatní si odložíme.)

2

Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, vyklepneme na něj 3 vajíčka a umícháme vaječnou nepřipečenou smaženici. Když ztuhne, zalijeme ji 1 litrem horké vody a přivedeme k varu. Přidáme do ní masox, nastrouhanou mrkev a pomalu vaříme 10 minut. Pak přidáme drobení, zavaříme ho asi 3-4 minuty, dochutíme solí, přidáme pažitku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept