Recept

Polévka želví, nepravá

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 3270

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
15 dl Hovězí vývar základní
1 ks Lanýž
1 špetka Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
75 dkg Telecí hlava
1 špetka Tymián sušený
3 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 831kJ
4% Sacharidy 14 g
34% Tuky 25 g
40% Sodík 810 mg
76% Bílkoviny 43 g

Polévka želví, nepravá postup přípravy receptu:

1

0čištěnou a rozsekanou telecí hlavu dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme majoránku, tymián, bazalku, bobkový list, pepř, zelenou petržel, cibuli a sůl a vaříme doměkka.

2

Po uvaření hlavu obereme a maso nakrájíme na kostičky. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Lanýž nakrájíme na drobné kostičky.

3

Připravíme si nepravá želví vejce. Vařené žloutky prolisujeme na prkénko, přidáme syrový žloutek, mouku a sůl a zpracujeme těstíčko, ze kterého utvoříme malá vejce o průměru asi šest mm a vaříme je ve slané vodě asi tři minuty. Pak vše dáme do hovězího vývaru, okořeníme cayenským pepřem nebo vorčesterskou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept