Recept

Srnčí hřbet na brusinkách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 32700
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 kávová lžička Pepř černý mletý
4 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený
0,5 l Vývar z hovězích kostí
250 g Brusinky
1 kg Jelení plec
150 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
2 kávová lžička Oregano sušené
2 dl Víno muškátové

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 315kJ
3% Sacharidy 12 g
44% Tuky 33 g
61% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Srnčí hřbet na brusinkách postup přípravy receptu:

1

Umyté maso rozkrájíme na větší plátky, nožem opatrně naklepeme, potřeme máslem a skládáme na pekáč, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou. Přidáme tymián a worcester, zalijeme vývarem, pekáč přiklopíme vrchním dílem, dáme do vyhřáté trouby a za stálého podlévání pečeme přibližně 100 minut.

2

Když je maso skoro měkké, zalijeme ho vínem a necháme dopéct.

3

Dopečené měkké maso z pekáče vyjmeme, do šťávy v pekáči vylijeme brusinky a zamícháme.

Poznámka

Na talíři maso posypeme oreganem a podáváme s rýží nebo s hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept