Srnčí hřbet na brusinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí hřbet na brusinkách
Srnčí hřbet na brusinkách
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32700 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
250 g | Brusinky |
1 kg | Jelení plec |
150 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Omáčka pikantní worcesterová |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
2 dl | Víno muškátové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 461,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 58,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tymián sušený, Brusinky, Oregano sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Jelení plec, Máslo čerstvé, Omáčka pikantní worcesterová, Víno muškátové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí hřbet na brusinkách postup přípravy receptu:
1 | Umyté maso rozkrájíme na větší plátky, nožem opatrně naklepeme, potřeme máslem a skládáme na pekáč, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou. Přidáme tymián a worcester, zalijeme vývarem, pekáč přiklopíme vrchním dílem, dáme do vyhřáté trouby a za stálého podlévání pečeme přibližně 100 minut. |
2 | Když je maso skoro měkké, zalijeme ho vínem a necháme dopéct. |
3 | Dopečené měkké maso z pekáče vyjmeme, do šťávy v pekáči vylijeme brusinky a zamícháme. |
Poznámka
Na talíři maso posypeme oreganem a podáváme s rýží nebo s hranolky.