Jablečný závin z listového těsta s fíky a datlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný závin z listového těsta s fíky a datlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32712 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Datle |
50 g | Fíky sušené |
50 g | Hrozinky |
1 kg | Jablka |
500 g | Listové těsto |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
100 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 334,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 80,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Datle, Fíky sušené, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný závin z listového těsta s fíky a datlemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme na nudličky nakrájené datle, fíky a ořechy. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na krátké plátky. Na másle osmažíme strouhanku. |
2 | Z lístového těsta vyválíme dvě placky, posypeme strouhankou, jablky, ovocem, hrozinkami a ořechy. Zasypeme skořicí a cukrem. Těsto zabalíme, záviny přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, těsto potřeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C. |
3 | Upečené záviny necháme na plechu vychladnout. |