Jablečný závin s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný závin s kysanou smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32715 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
80 g | Hera |
280 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Na náplň | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
60 g | Hrozinky |
1 kg | Jablka |
60 g | Ořechy vlašské |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 227,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný závin s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie a necháme do druhého dne v chladničce. |
2 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme. |
3 | Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou potřeme sádlem, posypeme jablky, hrozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. |