Závin s tvarohovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s tvarohovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32716 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
80 g | Hera |
280 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Na náplň | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
500 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 31,9mg |
Draslík | 113,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka pšeničná hladká, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s tvarohovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme do fólie, necháme do druhého dne v chladničce. |
2 | Šlehačem ušleháme tvaroh s vejcem, přidáme hrozinky, nastrouhaná jablka a cukr. |
3 | Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou pokapeme sádlem, potřeme tvarohovou náplní. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. |