Závin s makovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s makovou náplní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32717 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
80 g | Hera |
280 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Na náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
250 g | Mák mletý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
250 ml | Mléko plnotučné |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
60 g | Višně |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 4,4mg |
Draslík | 244,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 112,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 196,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana, Cukr krupice, Hřebíček, Med včelí, Skořice mletá, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka pšeničná hladká, Mák mletý, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s makovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie, necháme do druhého dne v chladničce. |
2 | Mletý mák chvíli vaříme ve vodě, poté vlijeme mléko a mák vaříme, až zhoustne. Do uvařeného máku vmícháme skořici, mletý hřebíček, med a cukr. Na závěr vmícháme scezené a okapané kompotované višně bez pecek. |
3 | Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou pokapeme sádlem a potřeme makovou náplní. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. |