Těstoviny s pórkovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pórkovou nádivkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 32721 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Cannelloni |
5 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Muškátový oříšek |
50 ml | Olej olivový |
6 g | Oregano sušené |
4 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
25 g | Protlak rajčatový |
480 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
15 g | Tuk |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 444,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Muškátový oříšek, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pórkovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z konzervy, ochutíme solí, pepřem, cukrem, oreganem a zvolna dusíme asi 10 minut. |
2 | Pórek omyjeme, nakrájíme nadrobno, spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. |
3 | Pekáček vymažeme tukem, nalijeme do něj rajčatovou omáčku, pórkem naplníme cannelloni a vložíme do omáčky. Ovčí sýr rozdrolíme do smetany, promícháme a cannelloni přelijeme. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 30 až 35 minut. |