Recept

Jarní bylinková zapražená polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32723
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,5 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Cibulka jarní
0,5 polévková lžíce Kerblík
0,5 polévková lžíce Kopřiva
0,5 polévková lžíce Libeček
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
0,5 polévková lžíce Pampeliškové listy
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Pórek
0,5 polévková lžíce Řebříček
50 g Salát hlávkový
0,5 polévková lžíce Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
6% Sacharidy 20 g
28% Tuky 21 g
11% Sodík 218 mg
16% Bílkoviny 9 g

Jarní bylinková zapražená polévka postup přípravy receptu:

1

Všechny bylinky a zeleninu omyjeme a drobně pokrájíme - pažitku, libeček, petrželovou a celerovou nať, kopřivy, kerblík, řebříček, jahodové listy, špenátové listy, jarní cibulka, hlávkový salát a pórek.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme k němu hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme postupně vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a ještě pomalu vaříme 20 minut. Přidáme sůl, zeleninu s bylinkami, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.

3

Do polévky zamícháme plnotučné mléko s rozšlehanými žloutky (už nevaříme), dochutíme muškátovým oříškem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept