Těstovinový salát s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s mořskými plody
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32724 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
150 g | Fazolové lusky zelené |
500 g | Mořské plody mix |
5 g | Sůl |
400 g | Tagliatelle |
1 dl | Víno bílé |
Na zálivku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
120 ml | Citronová šťáva |
5 g | Hořčice |
150 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 145,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sůl, Víno bílé, Česnek, Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mořské plody mix, Tagliatelle, Hořčice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu, zcedíme,necháme okapat. |
2 | Na zálivku použijeme olivový olej, hořčici, sůl, pepř, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Všechno důkladně protřepeme v uzavíratelné láhvi. 2 lžícemi zálivky pokapeme těstoviny. |
3 | Mix mořských plodů vhodíme do vroucí vody, osolíme, přilijeme víno, vaříme na mírném ohni 15 minut, vyjmeme a necháme okapat. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme fazolové lusky nakrájené na třetiny. |
5 | Do velké mísy vsypeme těstoviny, mix mořských plodů, jemně nakrájenou červenou cibuli a orestované lusky, dochutíme solí a pepřem, zalijeme zálivkou. |