Salát ze sušeného ovoce a mandlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze sušeného ovoce a mandlí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32725 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Broskve sušené |
1 ks | Citrony |
100 g | Hrozinky |
100 g | Mandle |
5 g | Máta |
200 g | Meruňky sušené |
200 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 122g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 9,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hrozinky, Mandle, Máta, Meruňky sušené, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Broskve sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze sušeného ovoce a mandlí postup přípravy receptu:
1 | Všechno sušené ovoce dáme do porcelánové mísy, zalijeme vodou, citronovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme několik hodin namáčet. |
2 | Nabobtnalé ovoce scedíme, vrátíme do mísy a smícháme s nasekanými mandlemi. Šťávu nalijeme na pánev, přidáme citronovou kůru a vaříme na mírném ohni, až se tekutina vyvaří na polovinu a vznikne sirup. Necháme ho vychladnout a nalijeme na ovoce. Dáme vychladit do lednice a před podáváním rozdělíme na misky. Servírujeme ozdobené snítkou máty. |
Poznámka
Ovoce je nutné namočit na několik hodin předem nebo přes noc. Servírujeme nejlépe se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.