Baklažánový salát s prosciuttem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baklažánový salát s prosciuttem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32728 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Lilek |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Olej olivový |
200 g | Prosciutto sušené |
200 g | Řeřicha |
6 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na zálivku | |
---|---|
40 ml | Citronová šťáva |
10 ml | Olej olivový |
20 g | Oregano čerstvé |
20 g | Petržel kudrnka |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 558,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Prosciutto sušené, Olej olivový, Oregano čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baklažánový salát s prosciuttem postup přípravy receptu:
1 | Baklažány omyjeme a osušíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rozložíme na tác, osolíme, necháme 20 minut pustit šťávu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo 8 minut, ihned zchladíme pod vodou a oloupeme. |
2 | V pánvi rozpálíme polovinu oleje a orestujeme nakrájený česnek, dokud nezměkne, přidáme opláchnuté, osušené plátky baklažánu, obalené v hladké mouce. Osmahneme do světlehněda, osušíme na papírové utěrce. |
3 | Na tác rozložíme řeřichu, poklademe osmaženými plátky baklažánu a plátky prosciutta, posypemem nasekanými vejci. |
4 | V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, oregano a petrželku a hotovou zálivkou polijeme baklažánový salát. |