Marinované jehněčí kotlety s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované jehněčí kotlety s rozmarýnem
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32729 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Balsamico ocet |
600 g | Jehněčí kotlety |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 508,0mg |
Vláknina | 321,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované jehněčí kotlety s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí kotlety osušíme, na okrajích nařízneme. |
2 | V misce rozmícháme balsamico s červeným vínem, solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem. Nakonec zašleháme olivový olej. Kotlety naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny. |
3 | Maso vyjmeme z marinády, otřeme papírovou utěrkou a opékáme na rozpáleném grilu 5-7 minut po každé straně. |