Recept

Zelounka s brambory a vejcem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 32730
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,8 l Voda pitná
450 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
4% Sacharidy 14 g
38% Tuky 29 g
13% Sodík 254 mg
13% Bílkoviny 7 g

Zelounka s brambory a vejcem postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí propláchneme vodou, dáme ho do hrnce s 3/4 litrem vody vařit. Přidáme kmín, půl lžičky soli, bobkový list, nové koření a uvaříme zelí doměkka. Vaříme přibližně 15 minut.

2

V misce ve smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku, přimícháme ji pomalu k zelí. Omytý kopr pokrájíme nadrobno.

3

Polévku dochutíme solí (půl lžičky), cukrem, pepřem, přimícháme mírně rozkvedlané vejce, kopr, povaříme ještě 3-5 minut a podáváme.

Poznámka

K polévce podáváme brambory uvařené ve slupce nebo dalamánky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept