Pikantní tajemství - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní tajemství
Pikantní tajemství
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32731 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Kečup ostrý |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
0,1 dl | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Hořčice klasická |
4 dl | Olej olivový jedlý |
150 g | Olivy bez pecky |
8 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 658,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 404,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Sůl, Víno bílé, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Hořčice klasická, Olej olivový jedlý, Olivy bez pecky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní tajemství postup přípravy receptu:
1 | Umyté maso naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Na rozehřátých 2 dl oleje zlehka opékáme. Před dopečením přidáme na tenké proužky nakrájené papriky, na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, na tenké pásky nakrájené feferonky, směs poprášíme sladkou paprikou, všechno doměkka dopečeme. |
2 | V misce rozmícháme hořčici, kečup, sůl, bílé víno, přidáme vypeckované olivy, nalijeme na opečené maso. |
3 | Na pánvičce zahřejeme 2 dl oleje a upečeme omelety. Do jedné omelety dáme 2 celá vajíčka. |
4 | Na talíř dáma omeletu, nalijeme masovou směs a přikryjeme další omeletou. |