Ďábelská roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďábelská roštěná
Ďábelská roštěná
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32733 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
2 kg | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Anglická slanina |
250 g | Lečo sterilované |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy bez pecky |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 254,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí, Anglická slanina, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř citronový, Vývar z hovězích kostí , Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový extra panenský, Olivy bez pecky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ďábelská roštěná postup přípravy receptu:
1 | Naporcované maso rozdělíme na 2 díly. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na jeden díl naskládáme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, uvařená a na kostky nakrájená vajíčka, nadrobno nasekané žampióny, na kolečka česnek, nakrájené olivy, na proužky papriku, na kolečka feferonky. Nakonec přidáme lečo bez šťávy. Druhým dílem masa vše přeložíme. Stáhneme nitě, necháme v chladu odležet 2 hodiny. |
2 | Potom roštěnky obalíme v mouce a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vývarem a pod poklicí v troubě dusíme asi 60 minut. |