Recept

Koláčky flejšky hedvábničky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32738

Ingredience

400 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr skořicový
50 g Droždí
5 dl Mléko plnotučné
1 kg Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,239 kcal
Kilojoule 5 183kJ
61% Sacharidy 218 g
34% Tuky 26 g
30% Sodík 599 mg
71% Bílkoviny 40 g

Koláčky flejšky hedvábničky postup přípravy receptu:

1

V hrnečku si do vlažného mléka rozdrobíme droždí s lžičkou krupicového cukru, necháme vykynout kvásek. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, nastrouháme uvařené brambory, přidáme 1 vejce, lžíci cukru, sůl a těsto dobře zpracujeme. Musí být dostatečně tuhé. Zakryjeme ho a necháme v teple vykynout 30-40 minut.

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, válečkem vyválíme placku silnou 1,5 cm. Vykrajujeme z něj formičkou kolečka - koláčky flejšky, které potřeme máslem (30 g), dáme na plech s pečícím papírem, dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C dozlatova přibližně 10-14 minut.

3

Upečené flejšky hedvábničky ponoříme spodní stranou do roztopeného másla (50 g) a hned do skořicového cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept