Koláčky flejšky hedvábničky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky flejšky hedvábničky
Koláčky flejšky hedvábničky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32738 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr skořicový |
50 g | Droždí |
80 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
1 kg | Mouka polohrubá |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 212g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 802,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky flejšky hedvábničky postup přípravy receptu:
1 | V hrnečku si do vlažného mléka rozdrobíme droždí s lžičkou krupicového cukru, necháme vykynout kvásek. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, nastrouháme uvařené brambory, přidáme 1 vejce, lžíci cukru, sůl a těsto dobře zpracujeme. Musí být dostatečně tuhé. Zakryjeme ho a necháme v teple vykynout 30-40 minut. |
2 | Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, válečkem vyválíme placku silnou 1,5 cm. Vykrajujeme z něj formičkou kolečka - koláčky flejšky, které potřeme máslem (30 g), dáme na plech s pečícím papírem, dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C dozlatova přibližně 10-14 minut. |
3 | Upečené flejšky hedvábničky ponoříme spodní stranou do roztopeného másla (50 g) a hned do skořicového cukru. |