Recept

Jehněčí pečené na česneku a oreganu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3274

Ingredience

1 kg Brambory
2 polévková lžíce Citronová kůra
80 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kg Jehněčí kýta
125 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 972 kcal
Kilojoule 4 066kJ
10% Sacharidy 37 g
93% Tuky 69 g
13% Sodík 267 mg
93% Bílkoviny 53 g

Jehněčí pečené na česneku a oreganu postup přípravy receptu:

1

Z oregana, neloupaných stroužků česneku, nastrouhané citrónové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře smícháme marinádu, část vetřeme do jehněčí kýty. Stáhneme provázkem, aby se maso propeklo. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, povrch potřeme zbytkem marinády, přiklopíme a necháme přes noc marinovat.

2

Na pánvi maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, dáme zpátky do pekáče, přidáme rozpůlené brambory, citrónové dílky a zakapeme olivovým olejem.

3

Pečeme nejméně 1 hodinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept