Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 160 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32742

Ingredience

100 g Cukr krupice
60 g Droždí
100 g Hrozinky
50 g Mandle
200 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
1 kg Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
Na pomazání a posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 balení Cukr vanilka
30 g Mandle
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 671kJ
34% Sacharidy 122 g
44% Tuky 33 g
18% Sodík 356 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vánoční věnec postup přípravy receptu:

1

V hrnečku rozetřeme droždí se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a vlažného mléka. Na teple necháme vzejít kvásek. Ořechy nahrubo nasekáme.

2

V míse smísíme prosátou mouku se solí, do středu vlijeme v mléce rozmíchané žloutky s vejci, vlijeme rozpuštěné máslo, rum a vzešlý kvásek. Těsto dobře vypracujeme, aby bylo hladké a lesklé. Do vypracovaného těsta vmícháme hrozinky, mandle, které jsme spařili, oloupali a nakrájeli na nudličky. Těsto posypeme lžící hladké mouky, přikryjeme utěrkou, dáme na teplo kynout alespoň dvě hodiny. Poté těsto rozdělíme na tři díly a upleteme cop. Z copu utvoříme věnec, potřeme ho rozmíchaným vejcem, posypeme oloupanými mandlemi nakrájenými na nudličky, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C, po pěti minutách teplotu snížíme na 120 °C a věnec dopečeme. Upečený věnec necháme prochladnout, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept