Recept

Sladký jáhlový hubovec

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32747
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
200 g Houby sušené
50 g Hrozinky
300 g Jáhly - loupané proso
80 g Máslo čerstvé
1 l Mléko plnotučné
70 g Ořechy vlašské
3 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
80 g Švestky
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 880 kcal
Kilojoule 3 683kJ
28% Sacharidy 103 g
50% Tuky 37 g
5% Sodík 105 mg
66% Bílkoviny 37 g

Sladký jáhlový hubovec postup přípravy receptu:

1

Sušené houby promyjeme a namočíme do studené vody přibližně na 20 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky. Hrozinky a sušené švestky bez pecek promyjeme v sítu, necháme odkapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky.

2

Jáhly promyjeme v sítu pod horkou tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme mlékem (7 dl), přidáme máslo (50 g), špetku soli, pomalu vaříme přibližně 20-30 minut doměkka.

3

Do uvařených jáhel zamícháme hrozinky, pokrájené švestky, houby, pokrájené vlašské ořechy, pokrájené rohlíky a moučkový cukr (2 lžíce). Směs dobře promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme mlékem (3 dl) s rozšlehanými vejci, dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.

4

Jáhlový houbanec posypeme moučkovým cukrem (1 lžíce) a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept