Pohanková kaše s čerstvými hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková kaše s čerstvými hřiby
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32748 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Hříbky čerstvé |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pohanka |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 16,5mg |
Draslík | 680,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Husí sádlo, Pohanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková kaše s čerstvými hřiby postup přípravy receptu:
1 | Pohankovou krupici propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme a povaříme cca 2 min. Poté slijeme, na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Přemístíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakrytou dusíme na mírném ohni cca 10 min. |
3 | Troubu rozpálíme na 225 °C, nákypovou formu vymažeme tukem. Houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme sádlo a houby na něm zprudka cca 5 min. restujeme dohněda a pak stáhneme z ohně. |
4 | Do formy rozložíme polovinu pohanky, na ni houby, ochutíme solí a pepřem. Navrstvíme zbytek pohanky a pokapeme tukem, který zbyl v pánvi. |
5 | Pečeme na střední liště trouby cca 15 min. dohněda. Ihned horké podáváme. |
Poznámka
K pohance můžeme použít tmavý chléb.