Parmice na třešňových rajčátkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice na třešňových rajčátkách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3275 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
800 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata Cherry |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 246,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Parmice, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice na třešňových rajčátkách postup přípravy receptu:
1 | Smícháme strouhanku, olej, prolisovaný česnek a pečeme na plechu s pečícím papírem 10 minut. |
2 | Dvě lžíce oleje, dva stroužky prolisovaného česneku, rajčata, sůl a pepř smícháme, směs dáme na plech, navrch položíme osolené ryby a pečeme 20 minut. |
3 | Posypeme česnekovou strouhankou a petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s řeckým salátem. Rybu můžeme použít i jinou, např. pražmu.