Recept

Pohanková omeleta s fazolovými lusky

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32750

Ingredience

4 polévková lžíce Brusinky
500 g Fazolové lusky zelené
350 ml Mléko plnotučné
250 g Mouka pohanková
1 špetka Pepř černý mletý
700 g Povidla jablková
2 ks Saturejka
150 g Slanina vepřová
6 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 špetka Sůl
2 ks Vejce křepelčí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 998 kcal
Kilojoule 4 176kJ
42% Sacharidy 152 g
54% Tuky 40 g
20% Sodík 392 mg
31% Bílkoviny 17 g

Pohanková omeleta s fazolovými lusky postup přípravy receptu:

1

Mouku vsypeme do mísy, mléko zahřejeme, ale nevaříme. Zamícháme ho do mouky, ochutíme solí, pepřem, necháme cca půl hodiny bobtnat.

2

Mezitím očistíme fazolky, rozpůlíme a cca 8-12 minut blanšírujeme společně se saturejkou v osolené vodě. Scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat.

3

Do těsta vmícháme vejce, můžeme přidat trochu vody nebo mléka. V pánvi rozpálíme část sádla, osmahneme na něm vždy 2 plátky slaniny. Ty překryjeme trochou těsta a na středním ohni opékáme cca 4 minuty. Poté obrátíme a pečeme další 4 minuty. Hotové omelety uchováme v troubě rozehřáté na 75 °C. Na zbytku tuku prohřejeme fazolky, ochutíme solí a pepřem.

4

Omelety rozdělíme na talíře, obložíme fazolkami, doplníme jablečnými povidly a brusinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept