Sváteční chudí rytíři s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční chudí rytíři s mandlemi
Sváteční chudí rytíři s mandlemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32752 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 ks | Cukr skořicový |
100 g | Džem borůvkový |
200 g | Džem brusinkový |
50 g | Mandle loupané |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
58 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 55,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 15,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 233,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Džem brusinkový, Mandle loupané, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Džem borůvkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční chudí rytíři s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupané mandle nastrouháme, dáme do misky a smícháme se skořicovým cukrem. |
2 | Veku nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Každý plátek namočíme zlehka z jedné strany do mléka, druhou stranu potřeme brusinkovým džemem. Vždy dva plátky spojíme namazanou stranou k sobě, pak je namočíme do rozšlehaného vejce a strouhanky. |
3 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a obalené "chudé rytíře" osmažíme z každé strany dozlatova. |
4 | Osmažené "chudé rytíře" poklademe na talíře, ozdobíme borůvkovým džemem, kopečkem šlehačky, kterou posypeme nastrouhanými mandlemi, podáváme. |
Poznámka
"Chudí rytíři" se podávají v Podkrkonoší o svátcích, s různou obměnou džemů a ořechů podle možnosti a chuti.