Selská polévka s kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská polévka s kari
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 32753 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 ks | Celer bulvový |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
3 ks | Cuketa |
250 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kari koření |
3 polévková lžíce | Mandle mleté |
200 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Rýže loupaná |
300 ml | Voda pitná |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 799,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Chilli koření mleté, Cibule, Cuketa, Jogurt bílý, Kari koření, Olej stolní, Rajčata, Rýže loupaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská polévka s kari postup přípravy receptu:
1 | Omytou zeleninu nakrájíme na kolečka, cibuli a brambory na kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a usmažíme na něm cibuli dozlatova. |
3 | Přidáme pórek a 5 minut restujeme, přidáme zeleninu, rýži a kari koření. Mícháme a restujeme 5 minut. Přilijeme kuřecí vývar a provaříme. Přidáme mleté mandle a máslo, promícháme. Přilijeme 2 šálky vody a okořeníme. Ještě dovaříme 20 minut. |
4 | Podáváme s jogurtem. |