Recept

Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 2280 minut
Doba přípravy: 2280 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 32755
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

10 g Estragon
2500 ml Jogurt bílý
10 g Majoránka
10 g Máta
1000 ml Olej olivový extra panenský
10 g Paprika mletá sladká
3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

134% Kalorie 2,653 kcal
Kilojoule 11 098kJ
10% Sacharidy 37 g
364% Tuky 273 g
45% Sodík 908 mg
45% Bílkoviny 25 g

Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu postup přípravy receptu:

1

K výrobě tvarohu použijeme kvalitní bílý jogurt a sůl. Smícháme jogurt a sůl,vyšleháme jemnou hmotu, kterou pak nalijeme na větší cedník nebo síto. Cedník (síto) jsme předtím vyložili jemnou gázou a uložili na vyšší nádoby, do kterých bude vykapávat voda z tvořícího se tvarohu. Necháme vykapávat cca 12-14 hodin. Potom ze vzniklého tvarohu vytvarujeme kuličky, uložíme je opět na síta s novou jemnou gázou, uložíme na 24 hodin do lednice, kde tzv. dokapou.

2

Mátu, estragon a majoránku nasekáme na jemno, smícháme s mletou červenou paprikou. Touto směsí posypeme kuličky tvarohu.

3

Kuličky skládáme do sklenic, zalijeme kvalitním olivovým olejem, skladujeme v chladu.

Poznámka

Chceme-li mít kuličky co nejkvalitnější, necháme je v lednici odležet další 3 dny. Kuličky budou krémovější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept