Jednoduchý recept

Červená ovocná kaše se smetanou

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32759

Ingredience

125 g Cukr krupice
250 g Maliny
2 polévková lžíce Mandle plátky
200 g Rybíz černý
300 g Rybíz červený
200 g Smetana 33% (šlehačka)
40 g Solamyl - bramborový škrob
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 910kJ
19% Sacharidy 68 g
27% Tuky 21 g
0% Sodík 8 mg
9% Bílkoviny 5 g

Červená ovocná kaše se smetanou postup přípravy receptu:

1

Všechno ovoce očistíme a omyjeme. Rybíz povaříme v 1/2 l vody, dokud se nezačne rozpadat. Šťávu scedíme a rybíz vymačkáme. Šťávu poté svaříme s malinami a rozpustíme do ní 100-125 g cukru.

2

Solamyl rozmícháme v trošce studené vody, vlijeme do vroucí šťávy a důkladně promícháme. Zahříváme, dokud tekutina nezhoustne. Kaši vlijeme do mísy, ozdobíme mandlovými lupínky a troškou cukru. Necháme vychladnout, zakryjeme a vložíme na 2 h. do lednice.

3

Před podáváním ovocnou kaši rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů a pokapeme smetanou.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na chlazení - 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept