Ovocná mísa se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná mísa se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zizka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 32764 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Camembert |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
400 g | Jogurt bílý |
4 ks | Kiwi |
4 ks | Maracuja |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Pomeranče |
100 g | Stilton |
20 ks | Švestky sušené |
100 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 366g |
---|---|
Cholesterol | 19,6mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 99g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Jogurt bílý, Med včelí, Pomeranče, Švestky sušené, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Camembert, Kiwi, Maracuja, Stilton mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná mísa se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců, pokrájíme na osminky. Vložíme je do misky a přelijeme citronovou šťávou. Citronová šťáva zabrání zhnědnutí jablek. |
2 | Jogurtový dip připravíme z kvalitního bílého, neslazeného jogurtu, medu a dužiny z maracuji. Vypracujeme hladký, krémový dip. Dip necháme odležet 20 minut v lednici. |
3 | Na větší talíř naskládáme jablka, plátky oloupaného kiwi, sušené švestky a oloupané pomerančové dílky, zbavené bílých vláken. Sýry můžeme pokrájet na plátky nebo trojúhelníčky. |
Poznámka
Podáváme s vychlazeným dipem a crackery (se slanou či sýrovou příchutí).