Baklažánový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baklažánový krém
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32768 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
120 ml | Jogurt bílý |
2 ks | Lilek |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
40 g | Sezamová pasta |
5 g | Sůl |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
6 ks | Olivy bez pecky |
6 ks | Toast pšeničný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 327,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Lilek, Sezamová pasta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Olej olivový extra panenský, Olivy bez pecky, Toast pšeničný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baklažánový krém postup přípravy receptu:
1 | Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou. |
2 | Podáváme s toasty. |