Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32768
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
120 ml Jogurt bílý
2 ks Lilek
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
40 g Sezamová pasta
5 g Sůl
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
6 ks Olivy bez pecky
6 ks Toast pšeničný

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 373kJ
3% Sacharidy 10 g
9% Tuky 6 g
17% Sodík 344 mg
6% Bílkoviny 3 g

Baklažánový krém postup přípravy receptu:

1

Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou.

2

Podáváme s toasty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept