Recept

Vařené brambory - sedm šťouchů do kucmochu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32775

Ingredience

600 g Brambory
2,5 polévková lžíce Cukr moučkový
6 polévková lžíce Mouka polohrubá
80 g Mák mletý
120 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 890kJ
9% Sacharidy 34 g
44% Tuky 33 g
11% Sodík 229 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vařené brambory - sedm šťouchů do kucmochu postup přípravy receptu:

1

Mák jemně pomeleme, odložíme do misky a smícháme s moučkovým cukrem.

2

Oloupané a omyté brambory pokrájíme, dáme je do hrnce s osolenou vodou a uvaříme je téměř doměkka (vaříme 15 minut). Pak brambory scedíme tak, že z nich jen odlijeme a zachytíme 1/2 vývaru. Druhou stranou vařečky do brambor uděláme "sedm šťouchů do kucmochu", tzn.: brambory si setřeseme a uděláme do nich díry. Do těchto otvorů nasypeme polohrubou mouku tak, že otvory budou zasypány a brambory lehce posypané. Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme ho na plotnu s velmi nízkou teplotou. Takto je necháme pařit ještě 20 minut, pak brambory vyšleháme na kaši. Pokud je tato kaše "kucmoch" hustá, zředíme ji vývarem z brambor.

3

Polévkovou lžící, namočenou v másle, vykrajujeme noky, pokládáme na talíře, posypeme mákem smíchaným s cukrem, každou porci polijeme rozpuštěným máslem, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept