Recept

Rukolový salát s vepřovou panenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 32776
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

5 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
150 g Cibule červená
9 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Olivy zelené
300 g Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
250 g Rukola
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
6% Sacharidy 20 g
27% Tuky 20 g
45% Sodík 905 mg
53% Bílkoviny 30 g

Rukolový salát s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Smícháme lžíci oleje, 2 lžíce balsamica a polovinu prolisovaného česneku. Směsí potřeme plátky masa.

2

Rukolu omyjeme a necháme okapat, papriky a rajčata očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

3

Smícháme zbylé balsamico, sherry, zbylý česnek, sůl, pepř a 6 lžic oleje.

4

Maso osušíme a osmažíme na 2 lžících oleje po obou stranách, osolíme a opepříme.

5

Olivy, rukolu, papriky, cibuli a maso upravíme na talíře a podáváme pokapané omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept