Rukolový salát s vepřovou panenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rukolový salát s vepřovou panenkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32776 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
5 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule červená |
9 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Olivy zelené |
300 g | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
250 g | Rukola |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 160,5mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Olej slunečnicový, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Rukola, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rukolový salát s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Smícháme lžíci oleje, 2 lžíce balsamica a polovinu prolisovaného česneku. Směsí potřeme plátky masa. |
2 | Rukolu omyjeme a necháme okapat, papriky a rajčata očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. |
3 | Smícháme zbylé balsamico, sherry, zbylý česnek, sůl, pepř a 6 lžic oleje. |
4 | Maso osušíme a osmažíme na 2 lžících oleje po obou stranách, osolíme a opepříme. |
5 | Olivy, rukolu, papriky, cibuli a maso upravíme na talíře a podáváme pokapané omáčkou. |