Zeleninový salát s pšenicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s pšenicí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32777 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Cibulka jarní |
60 g | Máta |
50 g | Paprika červená |
50 g | Paprika zelená |
100 g | Petržel kudrnka |
200 g | Pšenice - obilky |
200 g | Rajčata |
Na zálivku | |
---|---|
40 ml | Citronová šťáva |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Zeleninový salát s pšenicí | |
1 hrst | Rukola |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 660,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Máta, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Pšenice - obilky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s pšenicí postup přípravy receptu:
1 | Pšenici vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté zcedíme, necháme okapat a ještě v utěrce dokonale osušíme a rozprostřeme na další utěrku, aby doschla. |
2 | Mezitím do mísy nakrájíme jarní cibulku na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, přidáme nasekanou petrželku a mátu. Nakonec vmícháme pšenici, a salát dáme do lednice vychladit. |
3 | Na zálivku smícháme olej, citronovou šťávu, pepř a sůl, hotovou zálivkou polijeme vychlazený salát a servírujeme na listech rukoly. |
Poznámka
Na namočení pšenice 1 hodina.