Recept

Zeleninový salát s pšenicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32777
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Cibulka jarní
60 g Máta
50 g Paprika červená
50 g Paprika zelená
100 g Petržel kudrnka
200 g Pšenice - obilky
200 g Rajčata
Na zálivku
40 ml Citronová šťáva
80 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Zeleninový salát s pšenicí
1 hrst Rukola
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
13% Sacharidy 48 g
29% Tuky 22 g
26% Sodík 524 mg
17% Bílkoviny 9 g

Zeleninový salát s pšenicí postup přípravy receptu:

1

Pšenici vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté zcedíme, necháme okapat a ještě v utěrce dokonale osušíme a rozprostřeme na další utěrku, aby doschla.

2

Mezitím do mísy nakrájíme jarní cibulku na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, přidáme nasekanou petrželku a mátu. Nakonec vmícháme pšenici, a salát dáme do lednice vychladit.

3

Na zálivku smícháme olej, citronovou šťávu, pepř a sůl, hotovou zálivkou polijeme vychlazený salát a servírujeme na listech rukoly.

Poznámka

Na namočení pšenice 1 hodina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept