Chřestové ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestové ravioli
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 32778 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 g | Bazalka |
250 g | Chřest bílý |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Ricotta |
2 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 555,3mg |
Draslík | 177,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chřest bílý, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestové ravioli postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a špetky soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 1 hodinu odpočinout. |
2 | Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme a nasekáme. Přidáme nasekanou bazalku, ricottu, 2 žloutky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
3 | Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pláty. Na jeden plát ve stejnoměrných odstupech položíme vždy lžičku připravené chřestové náplně. Okraje plátu potřeme vodou, přikryjeme druhým plátem a vykrájíme čtverce. Okraje ještě přimáčkneme. |
4 | Ravioli vaříme v osolené vodě asi 8 minut, vyjmeme a upravíme na talíře. |
Poznámka
Můžeme podávat se šalvějovým máslem.