Charlestonská rýže s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Charlestonská rýže s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 32779 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
4 ks | Cibule |
6 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
300 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
600 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 399,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cibulka jarní, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Charlestonská rýže s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, propláchnutou rýži, a chvíli mícháme. Přidáme rajčatový protlak, a za častého míchání krátce osmahneme. Zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme tymiánem a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí rýže. |
2 | Na kolečka nakrájenou jarní cibulku podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, a povaříme 5 minut. Směs vmícháme do rýže a pokrm podle chuti přisolíme. |
Charlestonská rýže s rajčaty nám moc chutnala. Především asi i proto, že v ní byla slaninka, kterou máme moc rádi. I když nejsou uzeniny moc vhodné pro děti a neměly by je téměř jíst, starší děti mohou rýži ochutnat. Určitě se jim zavděčíte stejně jako dospělým.