Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3278
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
0,5 ks Veka
1 ks Vepřový mozek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 697kJ
3% Sacharidy 10 g
45% Tuky 33 g
18% Sodík 363 mg
26% Bílkoviny 15 g

Smaženky mozečkové postup přípravy receptu:

1

Mozeček očistíme, odblaníme a rozkrájíme nadrobno.

2

Cibuli si nakrájíme najemno a podusíme na lžičce másla. Poté přidáme mozeček, přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať, osolíme a podusíme cca 7 min.

3

Rozkvedláme vajíčka, osolíme a v této fázi přidáme k mozečku. Vše zamícháme a než směs zhoustne, odstavíme z ohně.

4

Veku rozkrájíme na tenké plátky. Polovinu namažeme směsí a druhou polovinou plátků přikryjeme. Rozšleháme vejce a v nich poté takto připravené plátky omočíme a obalíme je ve strouhané housce (nebo strouhance).

5

Na pánvi rozehřejeme tuk a v něm pak takto připravené smaženky opečeme. Jakmile jsou upečené, vyndáme je na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk okapal.

6

Mozečkové smaženky podáváme jako předkrm. Nebo je můžeme použít jako zákusek k čistému bujónu. Mohou být také jako příloha k dušenému špenátu.

Poznámka

Pokud nemáme vepřový mozek, můžeme jej zaměnit s 1/2 telecího mozku. Namísto strouhané housky můžeme použít strouhanku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept