Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 32780

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
100 g Cibulka jarní
20 ml Citronová šťáva
5 g Hořčice
370 ml Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
200 g Salát ledový
3 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
450 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek
200 g Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 946 kcal
Kilojoule 3 958kJ
3% Sacharidy 9 g
133% Tuky 100 g
21% Sodík 415 mg
14% Bílkoviny 8 g

Česnekové pyré postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek prolisujeme a ještě rozetřeme špičkou nože. V misce smícháme česnek se solí a vaječnými žloutky, hořčicí, pepřem a citronovou šťávou. Nejlépe dřevěnou špachtlí utřeme všechny suroviny do hladké pěny a potom za stálého šlehání přikapáváme asi 100 ml oleje, aby se zapravil do pěny, ale nesrazil se. Zbytek oleje potom pozvolna přiléváme a stále šleháme, až pěna zhoustne.

2

Na podlouhlou misku naskládáme k jedné straně natrhaný ledový salát, nastrouhané ředkvičky, osminky ve vodě uvařených vajec, řapíky celeru a jarní cibulku, česnekové pyré navršíme na druhé straně a zeleninu do něj namáčíme.

Poznámka

Výběr zeleniny je vhodné podřídit ročnímu období.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept