Česnekové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekové pyré
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32780 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
5 g | Hořčice |
370 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Ředkvička |
200 g | Salát ledový |
3 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 307,8mg |
Draslík | 439,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Ředkvička, Salát ledový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekové pyré postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek prolisujeme a ještě rozetřeme špičkou nože. V misce smícháme česnek se solí a vaječnými žloutky, hořčicí, pepřem a citronovou šťávou. Nejlépe dřevěnou špachtlí utřeme všechny suroviny do hladké pěny a potom za stálého šlehání přikapáváme asi 100 ml oleje, aby se zapravil do pěny, ale nesrazil se. Zbytek oleje potom pozvolna přiléváme a stále šleháme, až pěna zhoustne. |
2 | Na podlouhlou misku naskládáme k jedné straně natrhaný ledový salát, nastrouhané ředkvičky, osminky ve vodě uvařených vajec, řapíky celeru a jarní cibulku, česnekové pyré navršíme na druhé straně a zeleninu do něj namáčíme. |
Poznámka
Výběr zeleniny je vhodné podřídit ročnímu období.