Salát s hovězím masem a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s hovězím masem a kapary
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32781 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Hovězí plec pečená |
50 g | Kapary |
300 g | Rajčata |
300 g | Řeřicha |
6 ks | Vejce slepičí |
Na zálivku | |
---|---|
40 ml | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 367,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Řeřicha, Vejce slepičí, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí plec pečená, Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s hovězím masem a kapary postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, ihned zchladíme ve vodě a oloupeme, nakrájíme na osminky. |
2 | Zálivku připravíme z vinného octa, oleje, pepře a soli, důkladně protřepeme. |
3 | Slabé plátky hovězího masa naskládáme na střed tácu, dokola po okraji rozložíme snítky řeřichy, na ně naklademe osminky vajec a plátky rajčat. Celé polijeme připravenou zálivkou a posypeme kapary. |