Kuřecí polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32782 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
300 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1000 ml | Vývar slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 86,2mg |
Draslík | 898,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme brambory, oloupanou, nasekanou cibuli, pórek a vše opékáme 3 minuty. Přilijeme vývar, přivedeme do varu a zvolna povaříme asi 15 minut. |
3 | Potom polévku rozmixujeme, znovu uvedeme do varu a přidáme kuřecí maso. Povaříme ještě 10 minut, vmícháme zakysanou smetanu a polévku osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. |
4 | Před podáváním ozdobíme každou porci petrželkou. |