Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 32783
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
60 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
15 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
500 g Rajčata
5 g Sůl
500 g Těstoviny Fettuccine
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 621kJ
18% Sacharidy 65 g
39% Tuky 29 g
17% Sodík 341 mg
27% Bílkoviny 15 g

Neapolské fettucine postup přípravy receptu:

1

Zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a celer podusíme pod pokličkou na malém ohni na oleji za občasného zamíchání asi 10 minut.

2

Do směsi přidáme rajčata, víno a cukr a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň, hrnec zakryjeme pokličkou a omáčku za občasného míchání zvolna vaříme asi 45 minut. Osolíme ji a opepříme. Jestliže omáčka příliš zhoustne, zředíme ji trochou vody.

3

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně dvě třetiny množství omáčky, posypeme je petrželkou a dobromyslí a opatrně zamícháme. Jednotlivé porce upravíme na talíře a servírujeme. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.

Poznámka

Omáčku můžeme připravit také z drcených konzervovaných rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept