Neapolské fettucine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neapolské fettucine
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32783 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
60 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
15 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 300,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neapolské fettucine postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a celer podusíme pod pokličkou na malém ohni na oleji za občasného zamíchání asi 10 minut. |
2 | Do směsi přidáme rajčata, víno a cukr a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň, hrnec zakryjeme pokličkou a omáčku za občasného míchání zvolna vaříme asi 45 minut. Osolíme ji a opepříme. Jestliže omáčka příliš zhoustne, zředíme ji trochou vody. |
3 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně dvě třetiny množství omáčky, posypeme je petrželkou a dobromyslí a opatrně zamícháme. Jednotlivé porce upravíme na talíře a servírujeme. Zbytek omáčky podáváme zvlášť. |
Poznámka
Omáčku můžeme připravit také z drcených konzervovaných rajčat.