Recept

Mléčná rýže s višněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32784

Ingredience

100 g Chléb celozrnný pšeničný
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
400 g Kompot višňový
500 ml Mléko plnotučné
150 g Rýže loupaná
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sušenky BeBe světlé jemné
1 špetka Sůl
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 337kJ
25% Sacharidy 91 g
23% Tuky 17 g
10% Sodík 209 mg
19% Bílkoviny 11 g

Mléčná rýže s višněmi postup přípravy receptu:

1

Mléko, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli svaříme v hrnci. Vsypeme rýži a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Necháme vychladnout.

2

Smícháme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou šťávu a okapané višně.

3

Plochou formu vyložíme sušenkami, které zalijeme 6 lžícemi šťávy z višňového kompotu. Na sušenky rozdrobíme chléb a navršíme višňovou směs.

4

Do uvařené rýže vmícháme ušlehanou smetanu a hmotu rozprostřeme na višně. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept