Mléčná rýže s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná rýže s višněmi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32784 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
100 g | Chléb celozrnný pšeničný |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Čokoláda hořká |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
400 g | Kompot višňový |
500 ml | Mléko plnotučné |
150 g | Rýže loupaná |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 31,9mg |
Draslík | 173,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 519,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Citronová šťáva, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kompot višňový, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky BeBe světlé jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná rýže s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Mléko, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a špetku soli svaříme v hrnci. Vsypeme rýži a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Necháme vychladnout. |
2 | Smícháme 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou šťávu a okapané višně. |
3 | Plochou formu vyložíme sušenkami, které zalijeme 6 lžícemi šťávy z višňového kompotu. Na sušenky rozdrobíme chléb a navršíme višňovou směs. |
4 | Do uvařené rýže vmícháme ušlehanou smetanu a hmotu rozprostřeme na višně. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou. |