Recept

Linguine s olivami a kapary

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 32785
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

45 g Ančovičky konzervované
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Kapary
170 ml Olej olivový extra panenský
100 g Olivy černé
300 g Rajčata
125 g Strouhanka
1 balení Těstoviny Linguine
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 246kJ
6% Sacharidy 23 g
63% Tuky 47 g
43% Sodík 861 mg
13% Bílkoviny 8 g

Linguine s olivami a kapary postup přípravy receptu:

1

V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm smažíme dozlatova strouhanku, kterou průběžně promícháváme. Potom ji dáme zcela vychladit.

2

Na zbytku oleje krátce smažíme při střední teplotě plátky česneku, ančovičky a nakrájené černé olivy (asi 30 sekund). Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kapary a směs podusíme asi 3 minuty.

3

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Zalijeme je rajčatovou směsí, přidáme strouhanku a promícháme.

Poznámka

Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept