Linguine s olivami a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s olivami a kapary
Linguine s olivami a kapary
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32785 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
45 g | Ančovičky konzervované |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kapary |
170 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
300 g | Rajčata |
125 g | Strouhanka |
1 balení | Těstoviny Linguine |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 287,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Rajčata, Strouhanka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s olivami a kapary postup přípravy receptu:
1 | V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm smažíme dozlatova strouhanku, kterou průběžně promícháváme. Potom ji dáme zcela vychladit. |
2 | Na zbytku oleje krátce smažíme při střední teplotě plátky česneku, ančovičky a nakrájené černé olivy (asi 30 sekund). Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kapary a směs podusíme asi 3 minuty. |
3 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Zalijeme je rajčatovou směsí, přidáme strouhanku a promícháme. |
Poznámka
Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.