Recept

Krkonošské knedle s borůvkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32787
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

330 g Borůvky
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
20 g Droždí
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
130 g Perník
1 kávová lžička Sůl mořská
250 g Tvaroh konzumní
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,049 kcal
Kilojoule 4 388kJ
45% Sacharidy 161 g
43% Tuky 33 g
39% Sodík 782 mg
59% Bílkoviny 33 g

Krkonošské knedle s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Do hrnečku si dáme 1 dl vlažného mléka, 20 g droždí a 0,5 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme 500 g polohrubé mouky, přidáme 1 špetku soli, 1,2 dl vlahého mléka, 1 vejce a kvásek. Vše promícháme a dobře vařečkou uhněteme. Pak ji zakryjeme čistou utěrkou a necháme v teple vykynout. (Těsto kyne přibližně 30 minut. Vykynuté těsto je pružné, lesklé a při dotyku prstem se bude znovu naplňovat.)

3

Do většího širšího hrnce si dáme vařit asi 3 litry vody. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme si ho na 12 malých hromádek. Z každé si zlehka vyválíme placku o síle 1,5 cm a průměru asi 8 cm. Do každé vložíme lžíci čerstvých borůvek a 0,5 lžičky cukru. Každý knedlík dobře zabalíme, konce k sobě těsně přitiskneme a necháme je na pomoučeném vále chvíli (asi 10 minut) vykynout.

4

Když se nám voda vaří, přidáme do ni 1 lžičku mořské soli, zmírníme teplotu, knedlíky vložíme do vařící vody a pomalu je vaříme 10 minut. Musí vyplavat na povrch.

5

Uvařené knedlíky vyjmeme a hned je propícháme špejlí nebo párátkem. (Takto z nich vyprchá pára a nesrazí se.)

6

Knedlíky na talířích dozdobíme hrudkovitý tvarohem, moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci (3 kusy) polijeme 1,5 lžícemi rozpuštěného másla, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept